nyheter


2018-07-12

Äkta make och Generationsgolf lördag 21 juli

Lördagen den 21 juli blir det rena familjefesten på Ingelsta GK. I ena klassen kan ni spela med er livskamrat och i den andra med ert barn, er far/mor eller kanske en far- eller morförälder, eller barnbarn. Men ni måste välja i vilken klass ni vill tävla mot andra par.

Tävlingsformen är fyrboll (bästboll/poängbogey) över 18 hål. 

Startavgiften är 200 kr per par plus eventuell reducerad tävlingsgreenfee. Alla kan delta, inget ETH krävs. Första start klockan 09.00.

I Äkta make-tävlingen gäller:

Rätt att delta har äkta makar, sambo och särbo, med ett etablerat förhållande, man/man, kvinna/kvinna eller man/kvinna.

I Två Generationer gäller:

Deltagarna i respektive lag måste vara släkt över generationsgränsen. Ex far-mor-mormor-farfar/son-dotter-dotterdotter-sondotter. Även fosterbarn/fosterförälder räknas. Åldersmässigt måste det skilja minst en generation.

Anmälan via golf.se senast 19 juli kl 17.

Frågor till Börje Gavér, 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com

Välkomna

Tävlingskommittén

2018-07-03

Greenrenovering

Den 2-6 juli renoverar vi våra greener. Det innebär hålpining, vertikalskärning och dressning. Detta är en procedur som görs varje säsong för att kunna leverera fina greener även under sensommaren/hösten. Greenerna kommer att vara långsamma och ojämna under ett par veckor framåt.

2018-06-25

Akut bollplockning - 28 juni

Nu behöver vi hjälp att samla in bollar som hamnat utanför den klippta delen av rangen igen. Vi bjuder på kaffe och smörgås för de som ställer upp!

Torsdag 28 juni kl 08.30 - 09.30.

Vi hoppas att du kommer!

2018-06-20

Midsommar - Öppettider

Receptionen och caféet kommer att ha stängt fre-sön denna vecka. Banan och rangen är öppen i vanlig ordning.

Vi på Ingelsta Golf önskar er alla en fantastiskt fin midsommarhelg!

2018-06-17

Stort startfält i Texas Scramble

Årets upplaga av Texas Scramble, som spelades under lördagen, lockade ett stort startfält från flera klubbar och i det sköna vädret fick vi se en hel del riktigt bra resultat. Bland annat sänkte Jan Melin en härlig eagle på hål åtta från cirka åttio meter.

När alla lag till slut tagit sig in i mål hade nästan alla lyckets gå under banans par netto. Bland de som lyckades bäst, och där igenom slutade på prispallen, låg samtliga mer än tio slag under banas par netto. Riktigt fina resultet som tidigare sagts.

På fjärde plats, med nettoresultatet 35.0 slutade Leif Andersson, Pia Jonsson och Jari Mäyrä. Samtliga hemmahörande på Bråvikens Golfklubb.

På tredje plats, även de på nettoresultatet 35.0 men med bättre handicap, slutade Kalle Alm, Kristian Wiedenstrauch och Mikael Westerback. Alla spelare hemmahörande på Ingelsta Golfklubb.

På andra plats, även de hemmahörande på Ingelsta Golklubb, med det fina nettoresultatet på 33.3, slutade Magnus Hägg, Kent Petersson och Morat Togan.

Bäst för dagen lyckades dock Håkan Jansson, Christoffer Lindebring och Stellan Lindebring, hemmahörande på Norrköping Söderköping Golfklubb respektive Bråvikens Golfklubb. Med det smått fantastiska nettoresultatet 32.2 tog man hem dagens tävling och förstapriset.

Hela resultatlistan hittar ni HÄR.

Tävlingsledningen tackar alla glada deltagare för en fantastiskt fin tävlingsdag och välkomnar alla till nästa tävling, Ingelstaslaget.

2018-06-06

Flaggtävlingen lockade många

På nationaldagen spelades traditionsenligt en av klubbens populäraste tävlingar, Flaggtävlingen. Tävlingen spelas över MINST arton hål som slagtävling och alla tävlanden har med sig sin egen flagga som man sätter ner där bollen stannar när man slagit sitt sista slag och den som kommer längst vinner.

Tävlingen lockar alltid många deltagare och i år var inget undantag. 42 herrar och elva damer spenderade dagen ute i solskenet i jakt på segern.

På herrsidan var det fyra spelare som lyckades ta sig ända ut på nittonde hålet. Bäst av dem lyckades Tommy Fundin som kunde sätta ner sin flagga bara fyra meter från hålet på hål nitton.

På damsidan var det Eva Andersson som lyckades allra bäst. Hon satte till slut ner sin flagga bara tjugofem centimeter från hålet på hål arton.

Vi gratulerar vinnarna och övriga pristagare och vi tackar alla deltagare i tävlingen. 

HÄR finner ni resultatlistan för tävlingen. Observera att den bara visar i vilken ordning flaggorna plockades in.

Nästa tävling spelas redan nästkommande helg, lördagen den sextonde, då det är Texas Scramble som står på menyn. Gå in och anmäl ert lag till den tävlingen redan nu!

Tävlingskommittén

2018-05-28

Dags för Flaggtävlingen, en av årets populäraste tävlingar

Onsdagen den 6 juni är det dags för den traditionella Flaggtävlingen. Tävlingen spelas över 2x9 hål i form av slagtävling, det vill säga bollen ska hålas ut. Det antal slag du får använda är banans par (72) plus dina slag på slopen. När du slagit ditt sista slag sätter din markör ner en flagga där bollen stannat.

Vem kommer längst innan flaggan måste sättas ner? Tävlingen spelas med dam- och herrklass och anmälan görs via golf.se senast måndag 4 juni kl 17.00. Startavgift 100 kr + ev reducerad greenfee.

Välkommen

Tävlingskommittén

2018-05-24

Race to España inställd

Tävlingen 'Race to España' som skulle spelas nu på lördag är tyvärr inställd pga för få anmälningar. Starttiderna är nu öppna för alla som vill spela. Det kan hända att vi ger tävlingen ett nytt försök lite senare under säsongen. Vi återkommer i sådana fall med ett datum.

2018-05-21

Bollplockning på rangen -Torsdag 8.30-9.30

Nu behöver återigen all hjälp vi kan få med att plocka upp bollar som slagits utanför den klippta delen av rangen.
Bollplockningen är nu på torsdag kl 8.30-9-30. Självklart bjuder vi kaffe och smörgås till de som hjälper till!

2018-05-15

Race to España

Lördag den 26 maj är det dags för Race to España, tävlingen där du kan vinna en resa till Costa de la Luz i Spanien. Men innan dess ska du vinna tävlingen på Ingelsta GK för att gå vidare till finalen som spelas i Pärnu Bay Links i Estland. Dit går vinnarna från alla 28 deltävlingar. Men det finns också många andra priser, som presentkort, golfutrustning och mycket mer.

Tävlingsformen är 2-manna scramble slaggolf (hålets par +5 som max). Scramble är tävlingsformen där ni hela tiden väljer vems läge/boll är bäst, varifrån ni båda slår nästa slag.

Se detaljer på racetoespana.se

Startavgiften är 295 kronor per person. (+ ev greenfee.) Lite dyrare än det brukar vara vid tävlingar på Ingelsta GK, men så är det också fler och bättre priser.

Anmälan sker via golf.se senast den 24 maj klockan 17.

Tävlingen arrangeras av Race to Espana.

2018-05-08

Banan besprutas

Tisdagen den 8:e maj och onsdagen den 9:e maj besprutas banan på morgonen och är stängd tom kl 9.00. Övriga starttider är öppna för spel. Du är välkommen att boka din starttid via golf.se.

2018-05-03

Landskapskampen Östergötland vs Småland

Varje år sedan 2010 träffas damer från Östergötland och Småland i en landskapskamp. I år var det nionde gången som de möttes och det var Smålandsdamernas tur att anordna landskapskampen.

De från Östergötland som är med och spelar är de som spelat bäst i Damtourstävlingarna som Nätverket Östergötlands Golfdamer anordnar, totalt tio personer.

I år var det 4 personer från Ingelsta GK som representerade Östergötland och de som fick äran att åka till Oskarshamns GK var;

Eva Andersson - lagkapten, Barbro Eriksson, Iben Zetterlund och Halina Valentin Ingelsta GK

Kerstin Lindgren Olsson och Haide Stensson Norrköping/Söderköping GK

Josefine Ersman och Veronica Jonsson Finspång GK

Julia Ericson och Pia Jonsson Bråviken GK

 

På förmiddagen spelade de 18 hål matchspel singel och efter lunch var det dags för 5 foursome matchspel. Efter de tio singelmatcherna var ställningen 4,5 poäng till Småland och 5,5 poäng till Östergötland. Otroligt jämnt, MEN Östergötland storspelade på eftermiddagen och tog hem alla 5 foursomematcherna. Östergötland vann med sina 10,5 poäng och Småland fick nöja sig med 4,5 poäng! Det var 8:e gången som Östergötland tog hem vandringspokalen. Tävlingen avslutades med en gemensam middag på Hotell Corallen i Oskarshamn.

Vi säger stort grattis till lag Östergötland och snyggt jobbat till våra duktiga Ingelsta-damer!

2018-04-23

Nytt café öppnar hos oss lördag den 28 april!

Caféet vid Ingelsta Golf är nu igång, Café Herstabergs HB. Helgen 21-22 april tjuvstartade caféet och serverade de första kopparna kaffe, våfflorna, mackorna med mera.
I spetsen står Viveka Skott, Ingela Hedlund och Margareta Hummelgren.
De fick många uppskattande ord från golfare som nu kunde slå sig ner för en fika efter golfrundan istället för att bara åka hemåt.
Caféet kommer att ha öppet alla dagar i veckan.
Måndag–torsdag 10–17
Fredag 10–15
Lördag–söndag 9-15.
– Vi kommer att servera kaffe, te, mackor, bullar, våfflor, korv med bröd, glass och läsk, säger de tre.
Och är man mer hungrig än så kommer det givetvis att finnas raggmunk, eller andra lättare lunchalternativ.
Betalning sker via swish eller kontant.

Välkommen till vårt alldeles egna café som öppnar lördag den 28 april!

2018-04-23

Renovering av banan

Tisdag den 24 april kommer vi att börja med banrenoveringen. Greenerna ska hålpipas, dressas och vertikalskäras för att kunna leverera fortsatt god kvalité. Vi ber er ha förståelse för att greenerna kommer vara väldigt ojämna och långsamma ett par veckor innan de fått återhämta sig.

2018-04-12

Nya konstgräsgreener på driving rangen

Vi installerar konstgräsgreener på driving rangen för att ge våra besökare en ännu bättre upplevelse. Rangen kommer att vara stängd några timmar på fredagen den 13 april för att våra banarbetare ska kunna slutföra installeringen. Arbetet förväntas vara klart på fredag vid lunch.

2018-04-09

Bollplockning tisdag 14 april kl 9:00-10:00

Imorgon, tisdag, är rangen stängd pga servicestopp. Vi passar då på att arrangera en bollplockning. Vi är i stort behov av hjälp med att plocka upp bollar på rangens utkanter. Du som kan och vill är välkommen att bidra med din hjälp. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få.

2018-04-02

Visst behöver Ingelsta Golfklubb ett café

Sedan Lars-Erik efter flera år dragit sig tillbaka behövs det nya krafter för att det ska bli en fortsättning.
Just nu finns det två damer, som är villiga att driva det vidare, Margareta Hummelgren och Viveka Skott.
Men de behöver vara två till, damer eller herrar, för att det inte ska bli för betungande.

”Vi kommer att driva caféet i samma andra som Lars-Erik, men kanske med lite nya idéer”, säger de två.
Vill du vara med och hjälpa till? Hör av dig till Margareta eller Viveka så berättar de mer.

Du når dem på 070-1422665 (Margareta) eller 070-2848024 (Viveka). 
För ingen kan väl tänka sig Ingelsta GK utan en fungerande kafeteria.

2018-03-29

Banan öppen med ordinarie greener och tees

Det är dags att damma av klubborna inför säsongen 2018.
Fredagen den 30 mars öppnar vi äntligen banan och driving rangen igen! Även övningsgreenen bakom rangen kommer att vara öppen för de som vill vässa sina chippar och puttar. Banan är i gott skick efter vintern, men det finns en del snö och is kvar som täcker delar av banan fortfarande. Det medför att förutsättningarna kommer vara lite annorlunda under påskhelgen för de som vill testa sina vingar på banan.

 

  • Greenfee reduceras från 300 kr till 200 kr. Spara kvittot för uppvisande vid ev greenfeekontroll.
  • Tees på hål 7 flyttas fram och hålet blir ett par 4.
  • Flaggorna är fastfrusna i hålen och ska ej rubbas.
  • Om du störs av snö/is = tillämpa samma regel som vid tillfälligt vatten.
  • En del grusgångar mellan hålen är snötäckta. Gå försiktigt!
  • Ronden är ej hcp-grundande.

Receptionen är öppen på fredag kl 9-16. Där kan du ladda ditt rangekort, köpa ett årskort eller fråga vår personal om du har några frågor eller funderingar. Om du har den förmånen att din arbetsgivare erbjuder dig friskvårdsbidrag så bör du spara kvittot vid dina köp. Vi erbjuder årskort, rangekort, lektioner, nybörjarkurser med mera som är avdragsgillt. Se mer under "Friskvård" i menyn på vår hemsida om du är intresserad.

2018-03-08

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR MEDLEMMAR I INGELSTA GK

Tid:        onsdagen den 28 mars, 2018 kl. 18.30
Plats:        Stadiums Servicecenter, Norra Promenaden 63, Norrköping

ÄRENDEN VID ÅRSMÖTE

1.    Mötets öppnande
2.    Fastställande av röstlängd för mötet.
3.    Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
4.    Fastställande av föredragningslista.
5.    Val av ordförande för mötet.
6.    Val av sekreterare för mötet.
7.    Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet.
8.    Styrelsens verksamhetsberättelse samt årsredovisning (resultat-och balansräkning) för det senaste verksamhetsåret.
9.    Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets/räkenskapsåret.
10.    Fastställande av resultat- och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen.
11.    Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
12.    Val av
    a    klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av (1) år;
    b    halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av (2) år;
    c    3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av (1) år;
    d    1 revisor jämte suppleant för en tid av (1) år. I detta val får styrelsens ledamöter ej deltaga;
    e    2 ledamöter i valberedningen för en tid av (1) år, vilka en ska utses till ordförande;
    f    ombud till GDF-möte.
13.    Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner. Motioner skall lämnas till styrelsen minst fyra (4) veckor innan årsmötet och styrelsens ska redovisa sitt utlåtande två (2) veckor innan årsmötet.
14.    Förslag till revidering av stadgar
15.    Information från bolaget
16.    Övriga frågor
17.    Mötet avslutas

Beslut om stadgeändring eller i fråga av större ekonomisk betydelse för klubben eller medlemmarna får fattas endast om ärendet angivits i kallelsen till mötet.

Verksamhets- och förvaltningsberättelse, styrelsens och valberedningens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer senast 1 vecka före årsmötet finnas tillgängliga i klubbhuset och tillhandahållas på årsmötet.

2018-02-28

Nya Hemsidan är uppe

Som ni säker redan sett så är nu vår nya hemsida äntligen LIVE! Vi moderniserar både utséende och funktion då hemsidan nu mer är optimerad för att även kunna användas i mobilen eller på surfplattan.

Ännu återstår en del information som ska kompletteras, så vi ber er att ha lite tålamod med oss. Har ni några frågor eller så så är det bara att kontakta oss!

Välkomna!

2018-02-26

Redan nu är det klart med Höstresan 2018 för Onsdagsgolfen

Trots att vi var så tidigt ute fick vi ändå inte den helg vi önskade utan det blir så sent som sista helgen i september, 28-30/9.
Men det brukar kunna vara rätt bra väder då också.
Som de som var på bowlingen redan vet blir det Östad med spel fredag, lördag söndag.
Vi börjar med lunch och har sedan första boll klockan 13.00. Lördag start 10 och söndag 9.
Så här ser paketet ut, fixat av Stefan Gunnartz.

2 nätter boende fredag till söndag
2 frukost lördag o söndag
1 middag fredag
1 3-rätters lördag
2 lunch fredag och söndag
3 golfrundor
TOTALT 2.450 kr

Anmäl er på golf.se. Det finns 24 platser.

2018-02-22

Tävlingsschemat 2018 finns nu på golf.se

Nu finns årets tävlingar ute på golf.se. Tävlingarna börjar något senare i år, den 5 maj, med Irish Greensome. Race to Espana kommer den 26 maj och Stadium Open den 4 augusti. KM spelas den 18-19 augusti. Det mesta finns med från förra året.

Ingelsta GK kommer också att arrangera två juniortävlingar, den 19 maj och 9 juni.

För att se hela programmet gå in på golf.se och sök på Tävlingar.

Lycka till under tävlingssäsongen!

Tävlingskommittén

2018-02-02

Vintergolf på Ingelsta

Ingelsta GK:s vinteröppna bana har blivit en succé. Det både bland medlemmar och greenfeegäster. Många hittar också till klubbens upplysta drivingrange med värme vid ett antal platser.

Parkeringen har tidvis varit full på helger och boll efter boll har gått ut under de få ljusa timmarna. Trots att kansliet ofta är obemannat har en majoritet ändå gjort det självklara, betalat för den här fantastiska möjligheten. Tyvärr finns det också några få undantag, bland annat har sex spelare fastnat i en greenfeekontroll utan att ha betalat. De klarade sig undan avstängning, men rapporterades till sin hemmaklubb. Greenfeekontrollerna kommer att fortsätta.

Snart kommer våren.

Välkomna! 

2018-01-23

Bowling med plankstek för 40+ 7 februari

Dags för den årliga träffen vid Vilbergen Bowling Center för 40+gänget (även H65 inbjudna)
Tid: Onsdagen den 7 februari.
18.00: Plankstek oxfilé
19:00 Bowling 90 minuter, lagspel

Pris: 
325kr pp ( kaffe ingår )
Skohyra 15 kr pp
Bevakad garderob 20 kr pp

För den som bara vill äta, men inte spela, blir priset tyvärr det samma eftersom priset för bowling är hårt subventionerat och ingår.

Det är bokat för 24 personer.

Anmälan via golf.se senast söndag 4 februari.

Börje Gavér, 070-3733105 eller borje.gaver@gmail.com